Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Γενικό Συμβούλιο ΟΤΟΕ 11.05.2016



Την Τετάρτη 11.5.2016 έγινε Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ προκειμένου να γίνει αναλυτική ενημέρωση και να καθορίσει τις αντιδράσεις της στην ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου. Στο Γ.Σ. Κλήθηκαν οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων συλλόγων της ΟΣΤΟΕ, καθώς και η πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο δικηγόρος κ. Δ. Ρίζος, ο οποίος έκανε μια πρώτη παρουσίαση – ανάλυση του νέου ασφαλιστικού νόμου και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.
Η εισήγηση του πρόεδρου της ΟΤΟΕ πρότεινε ως κεντρική θέση της ομοσπονδίας την ανατροπή της συγκεκριμένης διάταξης που εντάσσει το ΕΤΑΤ και τους συνταξιούχους του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) στον ΕΦΚΑ και επιπρόσθετα, τις παρακάτω ενέργειες:
  1. τη γρήγορη έκδοση σχετικού αναλυτικού ενημερωτικού δελτίου
  2. τη σύνταξη αναλυτικής επιστολής με τις διατάξεις και τις προβλέψεις του νόμου και την αποστολή της προς όλους τους συνταξιούχους του ΕΤΑΤ
  3. την κοινή αντιμετώπιση με κείμενο ΟΤΟΕ και ΟΣΤΟΕ, το οποίο θα επιδώσει η ΟΤΟΕ στο Υπουργείο Εργασίας, με παρουσία συνταξιούχων
  4. τη δια ζώσης ενημέρωση των συναδέλφων
  5. σειρά νομικών προσφυγών, αφού όπως εκτίμησε υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα και προοπτικές, και τέλος
  6. τη δυνατότητα συζήτησης και άλλων ενεργειών και παρεμβάσεων που ενδεχομένως κατατεθούν
    Η αγωνιστική διάθεση του προέδρου εξαντλήθηκε σε εύκολες αντικυβερνητικές κορώνες, αφού άφησε να εννοηθεί ότι η συγκυρία, όπως αποδείχθηκε από τα στοιχεία πρόσφατης κινητοποίησης του κλάδου, δε σηκώνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις!

Δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ΕΑΣ Σ στο facebook 13.05.2016